actueel

Half april werd ik geveld door een hernia, daarom hou ik nu een zomerstop, vanaf september weer lezingen en activiteiten.

Op 9 april was ik te gast in het Alzheimercafé in Ridderkerk, om over Eva te vertellen en over liefdevol omgaan met dementie.

Op 17 maart was ik te gast op het Boekiebal (boekenbal van het zuiden) in Eindhoven. Het thema van de avond was Paradijsvogels, en daar hoort de Walrus natuurlijk bij….

Op 15 maart was ik te gast in de bibliotheek in Steenwijk om te vertellen over Eva.

De podcast over de Walrus is online! In de serie ‘lopen met Lebowski’ ben ik de derde Lebowski auteur die al lopend vertelt over haar roman. Het begint met een wat fictieve tour langs hasjkantoren uit een ver verleden, daarna is het een ontroerende dialoog over grote liefdes, hoe zelden die in je leven langskomen en de onmogelijkheid liefde te sturen. Een ode aan de Walrus én een ode aan Amsterdam. Hier kun je m vinden. Behalve op de website van Lebowski is hij ook via stitcher, podcastluisteren en itunes te beluisteren.

Mooie korte beschrijving van de nieuwe Walrus in het NRC.

In het Parool van zaterdag 2 december staat een verhaal over de Walrus en mijzelf.

Op de blog van Lebowski vertel ik over het proces van herschrijven van de Walrus. En in de volgende blog van Lebowski vertel ik  ‘wie de Walrus was’.

Voor het winternummer van SPUI (magazine voor alumni en vrienden van de U.v.A) schreef ik een column over mijn studententijd,en over de romans Eva en de Walrus.

Op 1 december was ik bij Tijd voor Max om te praten over de nieuwe, herschreven versie van de Walrus.

1 december is ook de dag waarop de(herschreven) versie van De Walrus bij Lebowski verscheen. Hetzelfde verhaal, maar nu opnieuw verteld en uitgediept. In een andere structuur, met een volledig nieuw begin en einde.  In ‘de nieuwe Walrus’ ligt de nadruk veel meer op de ontwikkeling van Bibi, de ik-figuur. Bijvoorbeeld op de dilemma’s die ze tegenkomt en de aanvankelijke twijfels over haar relatie met ‘de Walrus’, een hasjhandelaar van middelbare leeftijd. Een universeel verhaal dat begrijpelijk maakt waarom een jonge vrouw voor de charmes van een crimineel valt.

 

Het nummer van 17 maart van Folia magazine gaat over het gebrek aan vrouwelijke hoogleraren, en daarin staat een uitgebreid artikel over Eva  onder de titel ‘professor doctor moeder’.

 

Op 27 februari was ik te gast bij Radio Amsterdam FM van 15.10 -15.30 uur.

Op 26 februari vertelde ik over Eva bij VPRO boeken TV