actueel

Mooie korte beschrijving van de nieuwe Walrus in het NRC.

In het Parool van zaterdag 2 december staat een verhaal over de Walrus en mijzelf.

Op de blog van Lebowski vertel ik over het proces van herschrijven van de Walrus. En in de volgende blog van Lebowski vertel ik  ‘wie de Walrus was’.

Voor het winternummer van SPUI (magazine voor alumni en vrienden van de U.v.A) schreef ik een column over mijn studententijd,en over de romans Eva en de Walrus.

Op 1 december was ik bij Tijd voor Max om te praten over de nieuwe, herschreven versie van de Walrus.

1 december is ook de dag waarop de(herschreven) versie van De Walrus bij Lebowski verscheen. Hetzelfde verhaal, maar nu opnieuw verteld en uitgediept. In een andere structuur, met een volledig nieuw begin en einde.  In ‘de nieuwe Walrus’ ligt de nadruk veel meer op de ontwikkeling van Bibi, de ik-figuur. Bijvoorbeeld op de dilemma’s die ze tegenkomt en de aanvankelijke twijfels over haar relatie met ‘de Walrus’, een hasjhandelaar van middelbare leeftijd. Een universeel verhaal dat begrijpelijk maakt waarom een jonge vrouw voor de charmes van een crimineel valt.

 

Het nummer van 17 maart van Folia magazine gaat over het gebrek aan vrouwelijke hoogleraren, en daarin staat een uitgebreid artikel over Eva  onder de titel ‘professor doctor moeder’.

 

Op 27 februari was ik te gast bij Radio Amsterdam FM van 15.10 -15.30 uur.

Op 26 februari vertelde ik over Eva bij VPRO boeken TV